Meistä

Tutustuin savirakentamiseen ensimmäisen kerran vuonna 2016 ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Janosin tietoa saven käyttömahdollisuuksista ja ominaisuuksista ja kouluttauduin savialan ammattilaiseksi. Vanhojen rappausten analysointi ja omien reseptien kehittäminen satojen, ellei tuhansien testien kautta veivät tietämystä eteenpäin.

Hain oppia myös ulkomailta ja matkustin saven perässä aina Portugalista Senegaliin asti tutustuen paikalliseen saviosaamiseen sekä savirakentajiin ja -asiantuntijoihin.

Haluan vaalia perinteisiä tapoja ja olla käsityöläinen modernissa maailmassa. Intohimoni on luoda tuotteita koteihin kotimaisesta savesta. Sillä on merkitystä, millä materiaaleilla ympäröimme itsemme. Viimeinen pinta on se mitä katsomme päivittäin. Haluan että ihmiset asuvat tiloissa, joiden pintoja he voivat ihailla ja aistia ja jotka tekevät heille hyvää. Pintoja joista voivat olla ylpeitä.

Haluan jakaa tämän hienon luonnonmateriaalin käyttötaitoja, sillä savirakentamisen ja -maalaamisen perusteet ovat jokaisen opittavissa. Olet lämpimästi tervetullut työpajoilleni ja autan sinua mielelläni myös omissa savirakentamisprojekteissasi.

Tutkimukset ja hankkeet

Esiselvitys luonnonmukaisista rakennustuotteista 2023, Tampereen Yliopisto
 

Myymälät

Työhuoneilta löydät Savimestarien tuotevalikoiman:

  • Savella Savimaalit
  • Savimestarien Savimaali-lehti ja savimaali-testipaketit
  • Savijauheet
  • Pigmentit
  • Työkalut ja rappausvälineet
  • Juuttiverkot
  • Stucco-tarpeet

Otathan yhteyttä sähköpostitse tai tekstiviestillä, kun haluaisit tulla ostoksille.

Cederin huvila
Väinöläntie 2, Naantali
Avoinna sopimuksesta

Tammiston seisake (vanha rautatieläistyöläisten vahtitupa)
Vanha Vantontie 77, talo 4, Naantali
Avoinna sopimuksesta

Scroll to Top