Samettinen ja luonnollinen maali, jolla luot eloisia pintoja, joissa silmä lepää.

Savimestarien kehittämä Savella Savimaali on ekologinen, kompostoitava ja luonnonmukainen sisämaali. Savimaalilla saa aikaan unelmaisen himmeitä, pehmeän eläväisiä maalipintoja. Hengittävä ja muoviton maali sopii erinomaisesti hygroskooppisiin rakenteisiin ja lähes kaikille seinä- ja kattopinnoille, taiteeseen ja myös huonekalujen maalaukseen.

Savella Savimaalin koostuu vain puhtaista maa-aineksista, savijauheista sekä maa- ja mineraalipigmenteistä. Luonnolliset raaka-aineet mahdollistavat täysin luonnonmukaisen maalin, johon ei ole lisätty mitään ylimääräistä ja ylimääräisen maalin voi laittaa vaikka kompostoriin. Myrkyttömyys tekee maalista ideaalisen allergikoille, lapsiperheille ja ihan jokaiselle.

Maalaaminen ei vaadi suojavarusteita tai erityistä tuulettamista. Hajuton maali sopii maalattavaksi lasten kanssa, eikä se aiheuta vaaraa lemmikkieläimille. Maalausvälineet ja maalitahrat on helppo puhdistaa, sillä maali on vesiliukoista.

Savella Savimaalista on tulossa syksyn 2023 aikana ensimmäinen 36 sävyn värikartta ja verkkokauppa maaleille on tulossa osoitteeseen www.savella.fi

Savimestarien savimaali-työpajoilla pääsee sukeltamaan savimaalin maailmaan ja valmistamaan oma värikartta remontin tai sisustussuunnittelun avuksi. Lue lisää Työpajat-sivulta.

UKK eli Usein Kysytyt Kysymykset savimaalista

Miksi valita savimaali?

Kun haluat mattapintaisen, pehmeän, eläväisen ja tekstuurisen maalipinnan, on savimaali oikea valinta. Luonnolliset ja ympäristöystävälliset materiaalit tekevät savimaalista verrattoman sisämaalin. Savella savimaali on aina hengittävä ja sopii erinomaisesti hygroskooppisiin rakenteisiin. Värisävyä voi myös vaihtaa niin usein kuin haluat ja savimaalia ei tarvitse poistaa uuden tieltä, päinvastoin.
Savi on luonnollisesti antimikrobinen, kosteutta säätelevä ja huoneilmaa puhdistava kivennäismaalaji, mutta saven hyödyt tulevat esille mitä paksumpi kerros savea on sisäpinnoilla, kuten savirappauksessa.

Mihin pintaan savimaali sopii?

Savella Savimaali käy hyvin monille pinnoille sisätiloissa, erityisesti luonnonmateriaaleille. Parhaat pinnat ovat uudet rapatut, pinkopahvi-, puu-, kipsilevy-, puukuitulevy-, tiili- ja harkkoseinät sekä aiemmin savimaalilla maalatut pinnat. Savella Savimaali on testattu pysyvän myös peltipinnoissa ja kestää kuumuutta tummumatta, kuten pönttöuunin pinnassa. Savella Savimaalilla voi maalata myös vanhojen tapettien päälle ja monelle aiemmin maalatulle pinnalle. Parhaiten sopivuuden tietää testaamalla. Jos vanha maalipinta jostain syystä hylkii maalia, voi savimaalin vain pestä pois.

Huonekaluja voi maalata Savella Savimaalilla mutta pinta kannattaa lopuksi suojata karnaubavahalla. Savimaali sopii totta kai myös taiteeseen!

Scroll to Top